Ajdin Mešić – Kandidat za Skupštinu grada Prijedora 

184

Koliko god odbijali da se bavimo politikom doći će taj trenutak kada će se ona baviti sa nama i kada će utjecati na naš život. Iskreno rečeno, politika nam daje prostor da artikuliramo naše ideje, da radimo na idejema koje nas zanimaju ali isto tako i na idejama koje su veoma bitne za boljitak sviju nas, a pogotovo naše domovine Bosne i Hercegovine.

Nekad su promjene dobre i mogu da doprinesu društvu jer mlađi politicari su spremni na velike izazove dok starije kolege to ne prihvataju jer većina njih su opterećeni s prošlošću i često je koriste kao izgovor za svoje propuste. Tragedija koja je zadesila našu domovinu početkom devedesetih je naša prošlost koju ne smijemo zaboraviti niti zanemarti ali isto tako mi moramo da počnemo da živimo u sadašnjosti i ulagati u istu kako bi se osigurao bolji život mlađim generacijama.
Mladima se mora dati šansa, moraju im se obezbjediti radna mjesta, moraju biti uključeni u društveni i politički život kako bi se stvorilo jedno društvo koje bi bilo dostupno svim generacijama. Treba napomenuti da mladi čine relativno veliki dio populacije i veliki su procenat glasačkog tijela, pa samim tim političkim aktivnostima mlađih život jedne zajednice se znatno poboljšava. Bolje rečeno, na mladima svijet ostaje.

Ajdin Mešić je po drugi put izabran za predsjednik Skupštine grada Prijedora u junu ove godine, a isto tako kandidat je Stranke demokratske akcije BiH na predstojećim izborima. Štoviše, Ajdin je jedan mladi, perspektivni političar kojeg pored Bošnjaka podržavaju i poštuju i kolege iz drugih partija.

Ajdin Mešić – kandidat za Skupštinu grada Prijedora

Ajdin Mešić, je rođen 28. februara 1987, u Zagrebu, RH. Osnovnu i srednju školu (Sportska gimnazija) kao i osnovnu muzičku školu završava u Zagrebu kao i Veleučilište VERN (Preddiplomski studij: Ekonomija poduzetništva). Master diplomu dobiva na Panevropskom Univerzitetu “APEIRON” u Banja Luci, BiH na smjeru Fakulteta poslovne ekonomije “Menadžment bankarstva, financija i trgovine” a trenutno je na istom i doktorski kandidat za ‘Poslovnu ekonomiju: Upravljanje u poslovnoj logistici”.

Svoju političku karijeru započinje 2016. godine kao odbornik u u Skupštini grada Prijedora, a trenutno obnaša poziciju odbornika i predsjednika Skupštine grada Prijedora na koju je izabran u aprilu 2019.godine.

Svoje radno iskustvo je započeo u Cromex d.o.o, Prijedor, BiH kompaniji na kojoj je obnašao poziciju menadžera proizvodnje, a sve od 2008. godine obnaša poziciju prokuriste u M-Dyno d.o.o., iz Ljubljane u Republici Sloveniji sa lokacijom u Republici Hrvatskoj. Jedno vrijeme je bio i trener tenisa za Kineski teniski saveza u Pekingu, u Narodnoj Republici Kini.

Ajdin je trenutno vlasnik 2A CONNECTIONS d.o.o. u Prijedoru, BiH i obnaša poziciju generalnog menadžera u CNC POWER d.o.o. firmi u Prijedoru, BiH
Oženjen je i otac 2 djece. Od stranih jezika govori Engleski (puna profesionalna stručnost), Njemački (ograničeno radno znanje) i Talijanski (ograničeno radno znanje).

Foto: SEJL MEDIA

Ovom prilikom portal SEJL MEDIJA želi da uputi podršku Ajdinu i da mu poželi sve najbolje na predstojećim izborima a drugima poručujemo da socijalna integracija mladih istovremeno je i proces usmjeren na oblikovanje budućnosti političkih partija i njihovog opstanka. Zato, kako bi ovaj proces bio uspiješan isti mora da obuhvati brojne aspekte svakodnevnog života mladih, a neki od njih su porodična socijalizacija preko obrazovanja i zapošljavanja do političke aktivnosti.