Foto: TennisWorld

“Od prvog dana organizacije Adria turneje slijedili smo pravila i mjere koje su regulisale vladine institucije i zdravstvene ustanove. Prošli smo kroz sve te procese i rezultat svega toga bio je nevjerojatan.”

Ovako se hvalio svjetski prvak u tenisu, Novak Đoković, koji je zbog svoje bahatosti zarazio mnoge na organizovanom teniskom turniru “Adria Tour” u Zadru među kojima su i trudnica i petogodišnje dijete. Da je njegova izjava smješna i u ovom slučaju i bezobrazna, jeste i činjenica da je teniser nekoliko dana prije “Adria Tour” turnira, sa teniskom ekipom koju je sam predvodio i košarkaškom grupom u Beogradu prisustvovao oproštajnoj zabavi svoga prijatelja Dejana Miloševića, trenera beogradskog košarkaškog kluba Mega Vizur. Zabavi je prisustvovao i košarkaš Partizana Nikola Janković, koji je nakon par dana saznao da je pozitivan na COVID-19 tj da je zaražen korna virusom. Iako obaviješten Novak Đoković, jeste isti onaj koji je je trebao da bude primjer pa se stavi u samoizolaciju, testira i obavijesti sve one s kojima je bio u kontaktu, jer ipak on je idol mnogima, odlazi u Zadar i igra mečeve na “Adria Tour” čiji je i organizator.

Nakon par dana u Zadru na Adria Turniru saznaje se da je barem 4 do 5 osoba zaraženo korona virusom. Đokovićev kondicionski trener Marco Penichi, bugarski teniser Grigor Dimitrov, kojeg Đokovićev otac Srđan Đoković krivi za trenutnu situaciju i upire prst u, kao i njegov trener Christian Groh, a također i hrvatski teniser Borna Ćorić objavljuju da su zaraženi korona virusom ali teniser Novak Đoković šuti, napušta Zadar bez ikakve grižnje savjesti i odlučuje da na putu do Beograda svojom bahatosti zarazi još par ljudi. Po dolasku u Beograd skupa sa svojom familijom testira se i kao i očekivano, on i supruga Jelena su pokazali da su pozitivni na korona virus pa tek onda se odlučuju na samoizolaciju.

Da situacija nije ozbiljna bila bi smiješna kako Srđan Đoković, Novakov otac, očekuje od zaraženih krivicom njegovg sina, fanova i svih nas da se upute suosjećajne poruke familiji Đoković, da mu tješe sina, da Nole nije kriv za trenutnu situaciju na “Adria Tour-u”, gdje su i među zaraženima i trudnica i petogodišnje dijete. Da se Noletu pogleda kroz prste što je odbio testiranje u Zadru i svjesno izložio riziku mnoge i tog dana i otputovao u Beograd? Bezbeli, htio je Nole da napravi ovaj turnir da promoviše hrvatski turizam i Balkan na najbolji mogući način. Jeste htio je ali Srđo promašio je tvoj Nole i to debelo.

Znao je Novak Đoković apsolutno sve o riziku osnivanja samog turnira, o primjenjivanju socijalne distance od metar i po ili dva, o beneficiji nošenja maske, pa čak i to da je sigurno zaražen, no ipak odlučio je da sve to ignoriše. Njegova potpuna neodgovornost i bahatost prema sebi i svojoj familiji, prema teniserima, prema suorganizatorima, naspram fanovima i publici su za najgore kritike. Situaciju u kakvoj se čitav svijet trenutno nalazi, Covid-19 (korona virus) nije za šalu, ali Novaku nije bilo žao kolega, fanova i ostalih nego je arogantno mislio da je pametniji od svih i želio je samo dobro sebi. Dobro je on kao prvak svijeta u tenisu, znao da je osnivanja jednog turnira u vrijeme pandemijie s kojom se čitav svijet bori nije pametno i da može biti katastrofalno ali otom potom jer kao i na beogradskom tulumu gdje je čitavu noć treštila “A little party never killed anybody”, valjda ni korona virus neće ni na “Adria Touru”. Toliko o kredibilitetu najboljeg svjetskog tenisera gospodina Novaka Đokovića…

Za SEJL MEDIA HS