Sinoć je u organizaciji udruženja boraca “Šargan Gacko”, a povodom 27 noći Lejletu-l- kadr, noći dekreta, noći sudbine i moći, održan zajednički iftar na kome je prisustvovalo više od 250 gostiju, veterana Šargan, porodica šehida, ratnih vojnih invalida, prijatelja gačana kako iz Mostara, Sarajeva, Bugojna tako i drugih mjesta u restoranu ” Megapolis” u Zaliku.

Na ovom veličanstvenom skupu biranim riječima obratio se Muftija u penziji Seid ef. Smakić, koji je govorio i o značaju Lejletul Kadar, kao i predsjednik udruženja boraca Šargan i bivši komadant ove proslavljene i ponosne jedinice ARBiH Suad Džanković.

Pokrovitelj ovog veličanstvenog skupa je bosanskohercegovački filantrop, ugledni biznisman, vakif, patriota i čovjek velikog srca, gospodin Halid Dado Čustović. Podsjećamo vas da je i sam gospodin Čustović kao maloljetnik bio pripadnik Četvrtog korpusa Armije BiH, gdje se dokazao hrabrošću, patriotizmom i odanošću prema domovini. Radi se o čovjeku koji ima osjećaj za dug prema precima iz ovih krajeva. Isto tako treba napomenuti da je Čustović i humanista te na svaki način pomaže ljude sa socijalnim potrebama, sportska udruženja i vjerske zajednice.

Ramazan je mjesec ibadeta, okupljanja, i povezivanja, a isto tako tu je da nas podstakne da damo sve najbolje od sebe. Tako je i ovaj iftar pokazao najbolje lice gačana i njihove poštovanje prema svojim gazijama i šehidima. Aferim Vam!

Lejletu-l-kadr mubarek olsun!

Sejl Media