BOŠNJAČKI POLITIČARI U SANDŽAKU REVITALIZUJU ZLOČINE NAD BOŠNJACIMA

425

Na 108-oj strani knjige, “Sandžak bez Bošnjaka-velikosrpski zločinački plan” objavljen je podatak od 11. februara 1996 godine, u kom se navodi da je tadašnji predsjednik Opštine Priboj, Milić Popović dao izjavu za beogradski list “Vreme” (br. 277). U svojoj objavljenoj izjavi Popović navodi da je jedan broj Bošnjaka iz ove opštine otišao, neko iz političkih, neko iz ekonomskih razloga, ali niko pod pritiskom.
➡️Negirajući dakle sprovedeni proces etničkog “čišćenja” Bošnjaka koji se manifestovao kroz: ubistva, otmice, granatiranje, paljevine, pljačku i otpuštanja sa posla Bošnjaka Priboja.
➡️ 28. jula 2011 godine, visoki zvaničnik jedne bošnjačke stranke u Sandžaku, u svom medijskom istupu u nešto drugačijoj formi dao je izjavu sličnu Popovićevoj. U svojoj izjavi, politički “bošnjački” zvaničnik navodi da u Pribojskoj opštini nije bilo nekih problema, sem onih na teritoriji susjedne BH opštine, te da odnosi suživota nisu narušavani.
➡️ Ovakva izjava “bošnjačkog” političkog zvaničnika služi u svrhu relativiziranja svih zlodjela u opštini Priboj koji su se dogodili devedesetih godina proteklog stoljeća. A to su: otmice, ubistva, granatiranja, napadi, pljačke i protjerivanja Bošnjaka. Osim relativiziranja, ovakva izjava služi i kao amnestija za sve izvršioce i naredbodavce zlodjela koja su izvršena nad Bošnjacima ove opštine.
➡️ Zbunjujeće djeluje i to što politička opcija kojoj pripada ovaj zvaničnik, deklarativno se predstavlja kao zaštitnik bošnjačkih prava. Dok istovremeno imamo ovakve javne nastupe.
➡️ Sva zlodjela nad Bošnjacima u Prijepolju, Pljevljima, Priboju i jednim dijelom u Bijelom Polju hronološki su opisana u našoj knjizi: “Sandžak bez Bošnjaka-velikosrpski zločinački plan”