Ilma Halilović – Kandidat za Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo

0
26

Mlađim generacijama su potrebni fakulteti sa modernim i visoko kvalifikovanim univerzitetskim obrazovanjem koje će im pružiti neophodne vještine koje će im služiti u budućnost, i koje će doprinijeti evropskoj integraciji Bosne i Hercegovine. Obrazovne institucije koje će ujedno da njeguju i historiju države BiH i njenih naroda. Trebamo da podržimo sve napore kako ustanova tako i profesora koji će doprinositi izvrsnoj akademskoj atmosferi i integritetu za buduću generaciju lidera Bosne i Hercegovine.

Kao i u prethodnim apelima pozivamo naše lidere da povećaju zastupljenost i djelovanje mladih u formalnoj institucionalnoj politici i da podstiču aktivno sudjelovanje mladih u društvu kako na lokalnoj tako i na državnoj i svjetskoj razini.

Ilma Halilović – Kandidat Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo

Halilović Ilma, rođena 28.02.1999.godine u Sarajevu, gdje je završila Prvu gimnaziju. Nakon gimnazije, 2017. godine školovanje nastavlja kao studentica fakulteta Informacionih tehnologija na Internacionalnom Burch Univerzitetu, te je trenutno apsolvent na istom. Aktivno poznaje engleski, njemački i italijanski jezik. Članica je Asocijacije mladih SDA Novi Grad Sarajevo od 2016.godine, te je trenutno članica Izvršnog odbora AM SDA Novi Grad Sarajevo.

Također, dugi niz godina se bavila sportom, odnosno odbojkom i plivanjem. Još kao mala djevojčica posebnu ljubav je razvila prema glumi, te je kao srednjoškolka pohađala Malu dramsku akademiju i igrala na daskama Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Obzirom da je najmlađa kandidatkinja na listi SDA za Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo, njen prioritet će biti mladi ljudi, odnosno istrajnost u programima koje je načelnik već realizovao ranijih godina, kao što su: dodjele stipendija učenicima i studentima, dodjela sportskih stipendija, realizacija programa škole plivanja za učenike osnovnih škola, program prekvalifikacije radnika za deficitarna zanimanja, te mnogi drugi programi.

Ovom prilikom portal SEJL MEDIJA želi da Ilmi uputi podršku i da joj poželi sve najbolje na predstojećim izborima.