Rear Window (1954) Fotograf koji se zbog nesrećnog slučaja nalazi u kolicima špijunira svoje komšije kroz prozor svog stana. Uskoro postaje ubeđen da je jedan od njih počinio ubistvo. Film kao da je snimljem bukvalno iz jednog kadra.

12 Angry Men (1957) Priča prati dvanaestoricu porotnika, koji se nakon suđenja maloletnom dečaku za ubistvo oca, povlače u svoju prostoriju kako bi doneli odluku od koje će ovom dečaku zavisiti život. Dečakova krivica je naizgled vrlo jasna i gotovo svi porotnici, osim jednog, ga bez predomišljanja proglašavaju krivim. Odluka porote naravno mora biti jednoglasna. Porotnik Davis (Henry Fonda), ujedno i protagonista filma je jedini porotnik koji je nesiguran u dečakovu krivicu i na njemu je da ubedi ostale članove porote u preispitivanje svojih odluka.

The Genius Club (2006) Na Badnju noć, sedam genija, sa IQ-om preko 200, pokušaće da reše svetske probleme tokom jedne noći. Ako ne uspeju u tome, čeka ih “smak sveta”. Sedmočlana grupa će pokušati da reši glad u svetu, rat, rak, terorizam, gužve u prometu i na kraju smisao života.

Exam (2009) Radnja filma smeštena je u Velikoj Britaniji, gde je zavladala bolest, tačnije virus, i stanovništvo je zavisno od lekova. Moraju ih uzimati na nekoliko sati, kako ne bi pali u komu, nakon čega bi usledila smrt. Radnja filma se odvija u jednoj prostoriji gde dolazi osam kandidata da polažu ispit kako bi zaslužili važan posao kao lični asistent generalnog direktora kompanije koja će pronaći lek protiv ove bolesti.

The Killing Room (2009) Film o vojnoj psihologiji – ovaj film baš opisuje srž teme. Nekoliko ljudi su zatvoreni u prostoriji u kojoj ih posmatraju. Na svakih sat vremena valjda ubijaju po jednog. Zarobljeni ljudi shvataju da su deo nekog eksperimenta a ne iživljavanje ludog ubice, ne znaju o čemu se radi i koja je poenta eksperimenta, ne znaju šta treba da rade da bi preživeli.

Snowpiercer (2013) Radnja filma je smeštena u ne tako daleku budućnost, 2031. godinu. Voz zapravo predstavlja „voz života“ iliti ono što je ostalo od ljudske civilizacije i radi na principu perpetuum mobile. U tom vozu se vremenom stvara klasna podela na bogate stanovnike prednjeg dela voza i siromašne stanovnike zadnjeg dela, tačnije na bogate i siromašne. Nema sredine, osim ako sredinu ne čine organi reda kao posebna klasa koja se nalazi između moćnih i nemoćnih, ali je naravno naklonjena ovim drugima – bogatima i moćnima.

Locke (2013) Glavni lik ovog filma je čovek po imenu Ivan Loke, uspešan građevinski inženjer, kao i posvećeni i brižni porodični čovek. Cela radnja filma, svih 84 minute se dešavaju u njegovom autu. Noć pre održavanja njegovog velikog projekta na kome je radio mesecima prima telefonski poziv koji menja sve njegove dotadašnje prioritete. Da li ova po svim parametrima, pogrešna odluka, može dovesti do potpunog raspada nečijeg života ili zapravo može taj nečiji život preusmeriti u neki drugi, možda bolji smer?

The Belko Experiment (2016) U uvrnutom socijalnom eksperimentu, 80 Amerikanaca zaključano je u visoko poslovnoj zgradi u Bogoti u Kolumbiji u kojoj im u toku radnog vremena nepoznatim glasom biva naređeno da sudeluju u smrtonosnoj igri. Borba za život natera čoveka da postane zver.

Perfetti Sconosciuti/ Perfect Strangers (2016) Film koji je mnogo bliže pozorišnoj predstavi nego samom filmu. Sve se vrti oko male crne kutije zvane mobilni telefon. U kojima kao da su smeštene sva naša interesovanja, zanimanja, tajne i zanimacije. Neverovatan obrt u filmu i neverovatna psihologija današnjih porodičnih, poslovnih a i običnih ljudi.

Rajan Hinds se budi u zatvorenoj industrijskoj peći. Nakon što temperatura počinje da raste, Rajan se suočava sa najvećim izazovom u životu ostati živ. I kao kod “The Belko Experiment” nepoznati glas vodi i ima glavnu reč. Film koji je non-stop pod tenzijom sa savršenim obrtom na kraju.