Kada će Bošnjaci spriječiti kulturocid u bosanskohercegovačkim obrazovnim ustanovama

327

Kulturni genocid tj. namjerno i sistematsko uništavanje kulture Bošnjaka sve više uzima maha po obrazovnim ustanovima u Bosni i Herecegovini. 

Nakon 26 godina od prestanka agresije nad državom Bosnom i Hercegovinom mi se i dalje borimo protiv negiranja genocida nad Bošnjacima Bosne i Hercegovine. Svakodnevno se uvjeravamo da Bosna i Hercegovina uopće nema odgovornu instituciju i komisiju koja bi nadgledala akademike koji upravo vrše kulturni genocid nad njenim narodom. Vođeni idealima komšija i susjeda, pojedini bošnjački akademici koji uživaju hvalospijeve od strane istih uveliko su zaduženi, a pri tome i debelo plaćeni, kako bi Bošnjacima nametnuli tezu izjednačavanja žrtve agresije nad Bosnom i Hercegovinom i zločincima koji su je počinili.

Dovoljan nam je primjer cenzure javnih medija od strane socijalnih mreža kojima upravljaju oni koji negiraju genocid i koji čine sve da se oni sami oslobode od grijeha i moralne krivnje pročišćavanjem javnih i drugih institucija kao i arhiva od svih sadržaja koji se iz njihovih ideoloških razloga smatraju neprihvatljivim. Bošnjacima se ovo mišljenje nameće sa nakaradnim medijskim prostorom koji od bošnjačkog generala koji je časno branio svoju domovinu, generala Mahmuljina, naprave zločinca dok se raširenih ruku dočekuje predsjednik države čija je vojska pravosudno osuđena na Međunarodnom sudu za genocid i etničko čišćenje u BiH, a koju je i on sam služio u doba agresije nad Bosnom i Hercegovinom. Još jedan primjer na koji smo vam skrenuli pažnju, a i blagovremeno vas i obavijestili te vas želimo podsjetitit o izjednačavanju žrtve i zločinca tj. generala časne Armije BiH rahmetli Alagića i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića je   “Sarajevo je sebi dopustilo da proizvodi magistre koji poistovjećuju Mladića i Alagića” , gdje se očigledno možemo uvjeriti ko i na koji način mladim Bošnjacima ispira mozak i uče ih da poistovjećuju žrtve i zločince.

Primjera radi navest ćemo samo današnju praksu gdje se mladi bošnjački novinari tokom studija šalju na praksu po medijskim kućama u manji entitet i gdje očigledno nemaju prava da pričaju o svojoj historiji tj. genocodu i agresiji nad BiH, a istovremeno učenici manjeg entiteta se dovode na teritorije Federacije gdje im se dopušta da otvoreno negiraju genocid i hvale svoje generale (osuđene ratne zločince). Samim tim činom zastrašivanja bošnjačke omladine da govore istinu oni nasjedaju na ideale onih koji uništavaju državu BiH.

Dovoljno je svakodnevno pratiti različite medijske kuće i portale  i pojedine akademske djelatnike, način njihovog rada na polju obrazovanja, koji bez imalo poštovanja prema bošnjačkim liderima i akademicima linčuju one koji govore istinu. Kojima se pripisuje jedan jedini zločin, a to je što govore istinu i upiru prst u nepravdu nad Bošnjacima. Pitanje nakon svih ovih evidentnih dokaza stoji, a to je: “ Dokle će se Bošnjaci dodvoravati svakom sistemu koji prođe kroz njihovu državu i pristajati na sadaku, te odobravati uništavanje, kao prvo časti bošnjačkog naroda pa onda i uništavanje obrazovnih ustanova?  Kada će Bošnjaci zaustaviti one koji ispiraju mozak njihovim mlađim generacijama i one koji im obrazovne institucije čiste od intelektualnoga kapitala? Kada?”

Za SEJL MEDIA piše: Lena D.