Foto: FACE TV

Regionom se proširio snimak na kome lider opozicionog PSG i poznati srbijanski glumac Sergej Trifunović u kafani okružen tzv. “ljevičarima” urla četničku pjesmu “Nad Kraljevom živa vatra seva”.

Ostaće potpuna misterija šta se u roku od dvje godine dogodilo Sergeju Trifunoviću pa je od zakletog ljevičara i kosmopolite stigao do nabrijanog četnika i nacionaliste. Najtačnije je reći da se dogodila politika i borba za glasove u Srbiji u kojoj je četnički pokret rehabilitiran i smatra ga se drugim srpskim pokretom otpora nacističkom okupatoru. Gostujući na sarajevskoj FACE TV-u aprila 2018.godine Trifunović je samouvjereno izjavio: “Nemam nameru da se ikada bavim politikom, zato što mi je moj posao toliko drag da nemam nameru da gubim vreme na jednu takvu delatnost koja bi me sigurno uprljala do maksimuma.”

Od tog svog stava Sergej Trifunović je odustao 26.januara 2019.godine kada je izabran za predsjednika opozicionog Pokreta Slobodnih Građana. Tada je načinjen prvi korak ka dodvoravanju većinskom biračkom tijelu u Srbiji. U istom intervjuu na FACE-u Trifunović se stalno pozivao na antifašistički i ljevičarski duh rodnog Mostara pa poručio: “Vrlo sam nisko rezistentan na svaku vrstu laži, pokvarenosti, podvale, na sve što je MRŽNJA otimanje, ubistvo i krađa” Odustajanje od ovih principa čini se puno opasnijim od odustajanja od političke nezainteresovanosti. Sergej bi trebao građanima da objasni kako se rezistencija na laži, pokvarenost, mržnju i ubistva uklapa sa veličanjem fašističkog četničkog pokreta.

Foto: Google

Koliko je Srbija zapala u mulj najgoreg nacionalizma govori činjenica da je Vučić danas najmanji četnik u političkoj ponudi Srbije. Njegova opozicija su: “Dveri” poštovaoci lika i djela Dimitrija Ljotića, “Zavetnici” ljubitelji četništva, Radikali četničkog vojvode i ratnog zločinca Šešelja, “Kraljevina Srbija”, i građanska PSG Dražinog momka Sergeja Trifunovića. Sa ovakvom opozicijom, Vučić će vladati vječno a Srbija zaostajati vječno. Antifašistički Mostar se stidi.

SEJL MEDIA