Foto: Google

Organizatori US Opena saopštili su da razmatraju različite opcije u vezi sa održavanjem turnira, ali da je malo vjerovatno da će se posljednji Gren slem u sezoni igrati van New Yorka.

Zbog pandemije koronavirusa teniska sezona je suspendovana. Zbog trenutne situacije Rolan Garos je pomjeren za 20. septembar, dok je Wimbeldon otkazan.

Svakodnevno se nagađa kakva će biti sudbina US Opena, koji bi trebalo u Njujorku da se održi od 31. avgusta do 13. septembra. Bilo je čak najava da će se igrati na drugom mjestu.

“Naš cilj je da se US Open održi u New Yorku u zakazanom periodu. Nastavljamo sa pripremama za mečeve na terenima uz prisustvo publike. Ipak, shvatamo da je sve neizvjesno i da se situacija konstatno mijenja zbog pandemije. Zbog toga razmatramo i druge opcije, čak i mogućnost da se dueli igraju bez navijača.

Razumijemo da postoje spekulacije u vezi sa održavanjem US Opena. Iako razmatramo mnoge mogućnosti, trenutno ne postoje šanse da se turnir igra u drugom mjestu ili u drugo vrijeme.

Naša konačna odluka biće odraz naše brige za zdravlje i sigurnost svih uključenih. U kontaktu smo sa nadležnim organima vlasti i svake nedjelje se sastajemo sa zdravstvenim ustanovama.

Planiramo da krajnju odluku donesemo za šest ili osam nedjelja”, navodi se u saopštenju Teniske asocijacije SAD.

Teniska sezona bi trebala da se nastavi 13. jula.

Author: