➡️Četnički vojvoda Pavle Đurišić, krvnik, ubica, progonitelj, dušman Bošnjaka Sandžaka i Istočne Bosne. U periodu od 1941 do 1944 godine odgovoran za zločine i svirepa ubistva više od 12 hiljada Bošnjaka. Njegova ratna taktika bila je isključivo genocidnog karaktera, sa svim elementima bestijalnih zločina i holokausta koji su sprovođeni nad Bošnjacima. Pod komandom Đurišića vršeni su svi oblici anticivilizacijskih zlodjela: klanja, ubistva, spaljivanja, silovanja, pljačka i sve vrste nehumanog postupanja nad bošnjačkim žrtvama.
➡️ Postoji više verzija kako je ovaj krvnik zarobljen od strane ustaša. Od toga da su ga izdali “njegovi”, preko raznih drugih, do verzije da ga je zarobila Handžar divizija. Prebačen je u ustaški konc logor Jasenovac gdje je ubijen odsjecanjem glave.
➡️Na fotografiji koja je snimljena u Jasenovcu nalazi se ustaški general, Vjekoslav Max Luburić sa odsječenom glavom Pavla Đurišića.
➡️ U našoj knjizi “Sandžak bez Bošnjaka-velikosrpski zločinački plan” objavili smo izjave preživjelih Bošnjaka u masovnim pokoljima koji su vršeni pod komandom vojvode Pavla Đurišića, kao i mapu masovnih grobnica. Objavili smo istraživanja i historijske plagijate koji prate period drugog svjetskog rata vezane za zapadni dio Sandžaka. Također smo objavili i hronološki poredali istraživanje svih događaja iz perioda devedesetih godina proteklog stoljeća.
________________________
⬛ Izdanja naših knjiga:
➡️Knjiga “Sandžak bez Bošnjaka-velikosrpski zločinački plan”
➡️Roman”Dugo svitanje” 2700 strana (4/1)
➡️Knjiga “Ruski i grčki plaćenici u ratu BiH”
➡️Knjiga “Stolac prešućeni zločin”
➡️Narudžbe za kupovinu svih izdanja idu preko naše oficijelne facebook stranice.